Är det värt det att ta lån för att köpa häst?

Om du har hästsport som intresse kan det vara värt att investera i en dyrare travhäst, eftersom man också kan se en travhäst som en investering på sikt. Blir hästen framgångsrik och vinner många lopp så har man fått igen pengarna då de stora travloppen har höga summor i prispengar.

lån för att köpa häst

Vill man investera på detta sätt med en gång utan kapital så finns det privatlån att ta, vissa banker erbjuder även specifika hästtransportlån. En häst är dock en högriskinvestering då det är inte säkert att hästen behåller hälsan eller springer som man vill. Att ha vinnarskalle är därför en stor fördel med den här typen av satsning.

Långsiktig investering

Är du hästintresserad från början så kanske du redan bestämt dig för att köpa en häst och börjat spara till detta sedan lång tid tillbaka. Har du din egen häst behöver den inte gå med vinst direkt. Man kan dessutom gå ihop flera stycken och köpa en travhäst, vilket är en vanlig bolagsform idag då hästsporten kräver mycket tid och pengar. Har man då gått in med eget sparande behöver man inte dra sig ur om det går sämre. Går det sämre har man å andra sidan spenderat hela sitt sparande.

Kombinera lån och sparande

Kanske är det bästa sättet då en blandning av sparande och lån. Om man själv exempelvis investerar i hästen, och sedan tar lån för utgifter som försäkring, transport, tränare, veterinär och utrustning för att komma igång med tränandet så har man inte satsat allt på ett kort. Hästen kan börja tävla och bli konkurrenskraftig först efter några år. Börjar din häst sedan vinna lopp kan den springa in alla utgifter och då blir det genast värt mödan.