Så har svenska spellicensen förändrat travsporten

Innan den svenska spellicensen infördes i januari 2019 var det enbart ATG som fick erbjuda spel på travsport, men deras monopol har nu försvunnit. Det innebär att du kan satsa på andra travtävlingar än klassiska V75, V65, V86 och Dagens Dubbel. Många sajter som har betting i sitt utbud erbjuder nu även odds på trav, vilket har gjort att intresset för travsport ökat markant. Du kan också satsa på odds inom bland annat galoppsport, samt travsport i andra länder än enbart Sverige.

Att spela på nätet är populärt, även inom annat än travsport. I Sverige är det mycket omtyckt att spela Lotto, ett turbaserat spel med siffror. Om du aldrig har spelat på travsport eller andra odds tidigare är det bra att lära dig mer om hur det fungerar. Ju lägre odds en häst har, desto större är sannolikheten att just den hästen vinner. Ett lägre odds ger också lägre utdelning. Om du spelar på ATG kan du spela på flera lopp samtidigt och försöka få alla rätt.

Så har svenska spellicensen förändrat travsporten

Spela på travsport med bonus

Om du inte vill använda för mycket av dina egna pengar när du satsar på travodds kan du välja en bettingsajt som erbjuder en oddsbonus. Detta var inte möjligt innan den svenska spellicensen infördes och är därmed en klar förbättring av spelupplevelsen. Med en bonus får du extra pengar att spela för. Det är dock inte någonting som erbjuds på alla sajter och det är inte heller någonting som tilltalar alla. Du kan nämligen behöva omsätta bonusen, vilket innebär att du måste spela igenom pengarna flera gånger. Ett tips är att gå in på en spelguide och jämför bonusar så att du vet vilka villkor som gäller och att bonusen passar dina önskemål.

Större valmöjligheter för dig

Eftersom ATG:s monopol inte längre finns har du större möjlighet att välja en bettingsajt som passar dig. Självklart finns ATG och dess traditionella travspel kvar om du föredrar dessa. Det är en säker sajt som stöttar travsporten. Dock kan utbudet variera mellan olika sajter och därför kan du gärna kolla upp andra bettingsajter också, de kanske har mer att erbjuda dig. Travsporten har fått ett ökat intresse på marknaden och det är också en mycket positiv aspekt av införandet av den svenska spellicensen.