Våra fotbollstjärnor satsar på trav

Det är trendigt bland kändisar att äga travhästar. Inte minst bland våra fotbollsstjärnor är det populärt att köpa häst:

fotbollstjärnor satsar på travGlenn Strömberg, Johan Arneng, Tommy Söderberg, Tobias Hysén, Marcus Allbäck, Tobias Linderoth och Sören Åkeby är några exempel. Det är roligt med häst och travsport om man har råd. Man tar del av hur hästen tränas och byggs upp av foder, skoning, behandlingar och körning. Man hör hur kuskarna matchar formen och tänker ut strategier. Sedan sitter man under loppen och ser med stor spänning hur den springer tillsammans med konkurrenterna, som man också vet det mesta om. Det är en fascinerande värld att engagera sig i. Hästar är naturliga atleter, långt överlägsna den mest vältränade idrottare man kan tänka sig. Det är något speciellt med att få ta del av en tävlingshästs liv.

Hästen väcker känslor och drömmar

I alla tider har hästar väckt känslor hos människor. De får oss att se styrka, snabbhet, skönhet och ger oss upplevelser av äventyr, fart och fläkt. Såklart innebär hästar på arenorna även drömmar om de stora pengarna! Inom travet ser man nu också att den typen av kultur som finns runt sporter som till exempel fotboll börjar byggas upp även här. Man kan heja på sitt hemmalag och stötta sina kuskar och hästar. Här finns mycket att hämta från lagsportsmodellen som har en lång tradition av just detta.

Fotbollen och travet hjälper varandra

Man kan säga att de här två tävlingsformerna hjälper varandra. Hästar och kuskar skänker glädje, rekreation och underhållning åt fotbollsspelarna. Strukturen kring fotbollssporten smittar av sig på travsporten. Det är naturligtvis viktigt att människor vill äga travhästar också. Här gör fotbollsspelarna en stor insats för stallfolket.

Det är många som gillar att spela på både V75 och Stryktipset. De följer självklart noga vad som händer på fotbollsplanen och travbanan för att kunna satsa så klokt som möjligt. Ett riktigt bra sätt att få veta vad som är på gång med spelare, kuskar och hästar är att läsa olika bloggar.

.